ZMAGOVALNA SOBOTA

Današnja sobota je bila že od jutra odbojkarsko obarvana.

Deklice, ki igrajo v kategoriji Male odbojke, so se razveselile svoje prve zmage na turnirju na Jesenicah. Dekleta ki jih v letošnji sezoni vodi Daniel Filiputti, so zabeležile dve zmagi, obakrat z 2:0 in osvojile 1. mesto na turnirju.

Druga članska ekipa, ki igra v 3.DOL pod taktirko Miloša Velikonje, je s prvenstvom začela že prejšji teden. Minulo soboto so v Brestanici morale priznati premoč ekipi Kostak Elmont. Danes pa so prvič zaigrale na domačem parketu in z borbeno igro iztržile svoji prvi 2 točki. Ekipo Krim III, so premagale s 3:2 (13,-14,20, – 22,9). Naslednjo soboto se odpravljajo na gostovanje na Bled.

Goriške strele pa so danes začele svojo ligaško pot. Prvo tekmo v novi sezoni so odigrale pred domačim občinstvom in upravičile vlogo favoritinj. Ekipo Formisa so v dobri uri odpravile s 3:0 (14, 21, 11 ). Najboljši pri domači ekipi sta bili tokrat obe blokerki, Nuša Ferlinc z 12. in Mirta Velikonja Grbac z 10.točkami.

Prva resna preizkušnja jih čaka že naslednjo soboto, ko bodo gostovale pri Calcit volley v Kamniku. Na sporedu je namreč prva tekma v Srednjeevropski ligi MEVZA, ki šteje tudi za tekmo v državnem prvenstvu.