ZMAGA V MARIBORU

Goriške strele so v finalni seriji izenačile skupno število zmag na 2:2. V petek ob 20.00 se bo v Novi Gorici odločalo o naslovu držanih prvakinj, ko bo na sporedu še zadnja tekma letošnjega  državnega prvenstva.

V Mariboru so naša dekleta prepričljivo premagale Mariborčanke s 3:0 (11, 23, 18). V prvem nizu so Goriške strele popolnoma nadigrale Mariborčanke, predvsem  z odličnimi servisi je razliko večala Pia Blažič. Pri rezultatu 21:9, je bilo jasno, da bo prvi niz gladko pripadel Goričankam.

V drugem nizu so obe ekipi bili izjemno izenčeni, precej bolj se je razigrala Iza Mlakar in uspele so pobegniti za  4 točke (18:14). Po odličnih začetnih udarcih Tine Lipicer Samec so Goričanke dosegle 7 zaporednih točk. Pri izzidu 23:23  je Mlakarjeva žogo poslala izven igrišča, za  25.točko pa je niz z neubranljivim udarcem zaključila Pia Blažič.

Tretji niz  so vse niti imele v rokah Goričanke (7:4), ki so le za trenutek dopustile izenačenje. Pri izzidu 19:16, pa je s serijo servisov pričela Zbičajnikova, niz pa je ponovno zaključila Blažičeva.

#dokoncainnaprej