ZMAGA ŠEMPETRA PO 5.NIZIH

Domače igralke so tekmo začele  zbrano in z natančnimi servisi takoj povedle s 4:0. Pri rezultatu 7:3 je gostujoči trener zahteval prvi time out. Gostje so nato zaigrale bolj zbrano in uspele zmanjšati razliko, predvsem po zaslugi Lakovškove, ki je z neugodnimi servisi povzročala težave na sprejemu domačim igralkam. Pri 19:19  je bil rezultat poravnan, nato pa so se v napadu izkazale Sara Kovač in Pia Blažič in niz je pripadel Goričankam s 25:23.

Drugi niz so nekoliko bolje začele gostje, a je Lebanova z neugodnimi začetnimi udarci uspela popeljati Goričanke do vodstva. Pri rezultatu 10:6  so nato popustile in gostje so uspele uloviti zaostanek. Do 18. točke so se izmenjavale v vodstvu, nato so z dobro igro v napadu uspele pobegniti za 4 točke, po nekaj lastnih napakah pa so jih nato Šempetranke ujele in zmanjšale zaostanek na 23:22. Niz in vodstvo za 2:0 je nato zaključila Pia Blažič.

Tretji niz so gostujoče odbojkarice silovito začele in povedle z 10:3. Domačim igralkam igra ni stekla v sprejemu in v napadu. Domači strateg je nato poskusil z dvojno menjavo, a je bilo lastnih napak na domači strani mreže še vedno preveč. Ko so gostje vodile že z 18:12, se je razigrala Ferlinčeva, na servisu pa se je zopet izkazala Lebanova in razlika je skopnela le na točko zaostanka ( 22:21 ). Na koncu je nekaj več zbranosti bilo na strani gostujoče ekipe, ki je niz dobila z 25: 22.

Četrti niz se je začel zelo izenačeno, izmenjavanje vodstva na obeh straneh mreže, vse do izida 11:11. Nato je Šempetru uspelo pobegniti za 4 točke ( 16:12 ), ko je domači trener zahteval pol minutni odmor. Domače igralke so se nato zbrale in gostje ulovile na 19.točki. Napeta igra se je nadaljevala vse do konca niza, ki so ga na koncu dobile gostje z 23:25.

V petem nizu zopet bolje začele gostje, ki so vodile skozi celoten niz. Domače igralke so naredile preveč napak v obrambi in gostje so niz brez večjih težav dobile s 15:10.

Naslednja tekma je na sporedu 29.2. ob 18.00 proti ekipi Nova KBM Branik.