Zmaga odhaja v Banjo Luko

Tekmo zadnjega 14. kola prvenstva MEVZA so bolje začele domačinke, ki so si že na začetku priigrale nekaj prednosti, nato pa so gostje najprej izenačile, nato pa še povedle za 3 (5:8). Novogoričanke so ponovno izenačile na 10. točki, nato pa je sledila izenačena igra, v kateri so najprej povedle gostje iz Banja Luke, nakar pa še domačinke. Končnica, v katero sta ekipi vstopili poravnani na 20.točki, je bila zalo izenačena, a so jo bolje odigrale gostje, ki so tako osvojile prvi set. 23:25.

 

Po nekoliko slabšem začetku, so domačinke na 10. točki prvič povedle za 2 (10:8), po krajšem padcu pa povedle še z višjo razliko (15:11). V končnico so v vodstvu vstopile Genijevke s petimi točkami prednosti (20:15), a so se v zaključku seta odbojkarice Banja Luke prebudile in s 7 zaporednimi točkami uspele izničiti prednost in tako presenetljivo slavile. 23:25.

 

Začetek tretjega seta je bil izenačen, a so sekaj boljše igre prikazale gostje, ki so si tudi prve priigrale manjšo prednost (5:7). Sledilo je izenačenje na 8. točki, domačinke pa so nato na 10. točki prvič povedle (10:9). Prvo večjo prednost v setu so si priigrale odbojkarice Genija, ki so pobegnile za 6 (18:12) in to prednost pripeljale do konca in osvojile set. 25:18.

 

Četrti set so bolje začele domačinke, ki so si takoj na začetku z dobrimi servisi priigrale prednost nekaj točk (4:1), bošnjaške odbojkarice pa so nato prvič izenačile na 7. točki. Igra je bila nato do končnice niza povsem izenačena, saj se nobena od ekip ni uspela oddaljiti za več kot 2 točki, prav tako pa je bil rezultat neštetokrat poravnan. V končnici so si Novogoričanke prvič po začetku seta priborile višjo prednost (22:19), s katero so nato prišle do zmage. 25:22.

 

Zadnji odločilni set so bolje začele gostje, ki so povedle z 0:3, domačinke so uspele nato izenačiti na 5. točki, na menjavo strani pa so s prednostjo odšle gostje (5:8). Po petih točkah prednosti gostij (5:10) pa se domačinke približale, izenačile na 10.točki in prešle v vodstvo. Po izenačenju na 12.točki so v vodstvo prešle odbojkarice Banje Luke in nato tudi osvojile set. 13:15, 2:3.