ZMAGA NAD KOPRČANKAMI

Domače igralke so začele zbrano in takoj povedle s 4:1. Nadaljevale so z dobro igro v napadu in bloku, ter z neugodnimi začetnimi udarci, oddaljevale gostje od mreže. Pri rezultatu 11:6 je gostujoči trener zahteval pol minutni odmor. Nekaj nezbranosti v obrambi domačink je botrovalo da so se gostje približale na točko razlike, 19:18, ko je nato Velikonja Grbac z neugodnimi servisi priigrala razliko 3 točk, kar je zadostovalo, da so niz mirno pripeljale do konca s 25:22.

Drugi niz so ponovno bolje začele domačinke, 10:6, predvsem po zaslugi dobrih servisev kapetanke Velikonje Grbac. Z dobro igro v napadu in obrambi so razliko povečevale vse do 21:12, ko je gostujoči trener prvič zahteval odmor. Z lastnimi napakami so domače igralke dovolile da so se gostje približale na 24:18. Z napako na servisu Koprčank se je niz zaključil s 25:18.
V tretjem nizu so povedle gostje s 6:3. A vodstvo ni trajalo dolgo, saj so Goriške strele z dobrimi servisi Pie Blažič hitro prevzele vodstvo 10:7. Z dobro igro v napadu so nadaljevale in razliko povečale na 21:14. Niz so brez večjih težav po 23. minutah zaključile s 25:17.
Končnica državnega prvenstva se nadaljuje 14.3. Kdo bodo nasprotniki v 1/4 finalu, bo znano v soboto, ko se zaključijo še preostale tekme v modri skupini. Morebitni nasprotnik Gen-i volleya bo ATK Grosuplje ali Luka Koper.