ZAČASNA PREKINITEV VSEH TEKMOVANJ IN TRENINGOV

Predsedstvo Odbojkarske zveze Slovenije je v sredo 21.10.2020 na popoldanski seji sprejelo odločitev, da z namenom zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19 z dnem, 22.10.2020, za obdobje 14 dni prekine vsa tekmovanja pod okriljem OZS.

»Na Odbojkarski zvezi Slovenije smo kljub možnosti, da bi na podlagi Odloka o začasnih omejitvah pri izvajanju športne
dejavnosti lahko nadaljevali s tekmovanji v prvi slovenski odbojkarski ligi, sprejeli odločitev, da za obdobje dveh tednov
prekinemo vsa tekmovanja. Na OZS bomo skrbno spremljali situacijo in razmere v državi in odbojkarskih klubih ter na
podlagi le-teh sprejemali nadaljnje odločitve, seveda v skladu z odloki Vlade Republike Slovenije ter navodili
Nacionalnega inštituta za javno zdravje in Ministrstva za šolstvo, znanost in šport.«

Z današnjim dnem je stopil v veljavo tudi Odlok Vlade RS o začasnih omejitvah pri izvajanju športne dejavnosti.

V kolektivnih športnih panogah je dovoljeno:

  • izvajanje tekmovanj v najvišjem kakovostnem nivoju nacionalnega, regionalnega, mednarodnega oziroma evrop- skega tekmovanja v športnih panogah hokej na ledu, košarka, nogomet, odbojka in rokomet,
  • izvajanje velikih mednarodnih športnih prireditev: svetovno in evropsko prvenstvo ter kvalifikacijske tekme državne reprezentance za nastop na svetovnem ali evropskem prvenstvu.

Ne glede na to, da je tekmovalni proces v okviru OZS samo začasno ustavljen in se bodo tekmovanja nadaljevala, ko bodo razmere to dopuščale, je športnikom, ki se udeležujejo tekmovanj iz prvega in drugega odstavka člena sprejetega odloka (Sportklub 1A DOL moški, 1B DOL moškiSportklub 1A DOL ženske, 1B DOL ženske) dovoljen proces športne vadbe. Za vse ostale se proces športne vadbe začasno prekine.

Pazite nase in na svoje zdravje!