V SOBOTO NA POPRAVNI IZPIT

Včerajšnja prva polfinalna tekma je prinesla zmago odbojkaricam iz Kamnika, ki so Gen-I volley premagale s 3 : 1 ( 19, 19, -23, 14 ).

Najučinkovitejša igralka tekme pri domači ekipi je bila Lebanova s 17 točkami, pri Kamniku pa Kostić z 20-imi.

Prvi niz na polfinalni tekmi med Gen-I Volleyjem in Calcit Volleyjem se je začel izenačeno na obeh straneh. Domačinke so vse do 11:11 parirale Kamničankam, nato pa so po seriji lastnih napak in nekoliko nezbranosti dopustile gostjam, da so povedle in večale prednost (14 : 22). Pri gostjah je v napadu prevladovala Kostićeva, pri domačih pa Lebanova. Domačim igralkam se je uspelo zbrati, predvsem v obrambi, v napadu pa se je Lebanovi pridružila še Sillah in za osem točk jim je uspelo znižati rezultat (19 : 23). Niz je z neubranljivim napadom zaključila Kostićeva.

Tudi pričetek drugega niza se je začel izenačeno. Nekoliko bolje so začele domače igralke (4 : 2) , a so gostje razliko hitro izničile. Do 8 : 8 smo spremljali izenačen boj, nato pa je Kostićeva s servisi uspešno oddaljevala domače igralke od mreže, prav tako so z blokom uspešno zapirale pot Sillahovi in Lebanovi. Razliko so Calcitovke povečale na 15 : 10. Po dveh asih Lebanove in uspešnem napadu Đukićeve so ponovno zaigrale v pravem ritmu in razliko uspele znižati na tri točke (17 : 20). Gostujoči trener je zahteval time-out, ki se je izkazal za uspešnega, saj so njegove varovanke nepopustljivo in zbrano niz odigrale do konca. Prvo zaključno žogo je priigrala Radiškovićeva z asom, a je gostje niso izkoristile. Niz je nato z napadom zaključila Zatkovićeva za 19 :25.

Tudi tretji niz se je pričel podobno kot prva dva. Izenačena igra na začetku, nato pa padec koncentracije pri domači ekipi Gen-I Volley (8 : 11). Domača trenerka je zahtevala prvi time-out in domačinkam je uspelo rezultat izenačiti (14 : 14). Izenačeno in borbeno igro smo spremljali vse do končnice niza. Z dvema zaporednima napadoma je Zatkovićeva priigrala dve točki prednosti. Domače igralke so nepopustljivo igrale naprej in izenačile na 23 : 23, nato pa niz zaključile s 25 : 23.

Četrti niz so silovito začele Kamničanke, ki so si priigrale prednost petih točk (8 : 3). Domače igralke so razliko znižale na dve točki (8 : 6), a so gostje z dobro igo v bloku in obrambi večale razliko ter si priigrale prednost osmih točk (18 : 10). Kljub borbeni igri domačih igralk se je na trenutke zazdelo, kot da sreča ni na njihovi strani. Niz so Kamničanke po napaki Đukićeve dobile s 25 : 14.

Povratna tekma je na sporedu v soboto ob 18.00 uri v Kamniku.