V BOJ ZA BRONASTO MEDALJO

Na povratni tekmi polfinala, so tudi tokrat bile Kamničanke premočne. Z zmago 3:0 so si zagotovile nastop v finalu, kjer se bodo pomerile z Novo KBM Branik. Novogoričanke pa se bodo s SIP Šempetrom podale v boj za bronasto odličje.

Poročilo s tekme:

V sredo, na prvi polfinalni tekmi končnice državnega prvenstva, so kamniške odbojkarice v Novi Gorici prevladovale skozi večji del tekme, popustile so le v končnici tretjega niza, kar so Novogoričanke izkoristile. Prav ta izgubljeni niz je bil dovolj veliko opozorilo za varovanke Gregorja Rozmana, da so se na povratno tekmo dobro pripravile.

Kamničanke so v uvodnem nizu po izenačenem začetku z asom Katje Mihevc prišle do petih točk prednosti (10:5), po gostujočem polminutnem odmoru pa je dve zaporedni točki, drugo z blokom, dosegla še Olivera Brulec Kostić. Vendar so se vztrajne Novogoričanke z asom Maje Forštnarič, Kamničanke v dresu GEN-I Volleyja, domačinkam približale le na dve točki zaostanka (13:15). Pred vstopom v končnico se je obetala zanimiva in izenačena končnica, kajti po bloku Forštnaričeve je bilo le še 19:18 za Calcit Volley. Toda v končnici je do izraza vendarle pršila večja kakovost domače ekipe, ki je s točko Mihevčeve prišla do štirih zaključnih žog za vodstvo z 1:0 v nizih, že prvo je s svojo prvo točko na tekmi izkoristila Eva Zatković.

Začetek drugega niza je pripadel gostujoči ekipi, ki je po napaki domače vrste prišla do treh točk prednosti (1:4), z dvema zaporednima blokoma, Selene Leban in Fattoumate Sillah, pa je še vodila z 9:7. Vendar je na servis Andjelke Radišković sledil preobrat, tako da so Kamničanke povedle z 12:9, a tudi njihovo veselje ni dolgo trajalo, kajti po njihovi lastni napaki sta bili ekipi na 14. točki izenačeni. Čeprav je domača ekipa z napadom Radiškovićeve Novogoričankam pobegnila za štiri točke (19:15), je Ana Žigon z dvema asoma izid že na 19. točki izenačila. Kar pa je bilo zadnje izenačenje na tekmi. Po njem se je dvakrat v napadu izkazala Radiškovićeva, z asom je svoje dodala Mihevčeva in ko je bila uspešna še Lucille Charuk, je bil drugi niz praktično odločen. Charukova je tudi potrdila zmago v drugem nizu.

Z blokom Špele Marušič so domače odbojkarice na začetku tretjega niza povedle s 3:1, po uspešnem napadu Mihevčeve pa s 5:2. Novogoričanke so se preko Sillahove domačinkam še približale na točko zaostanka (4:5), toda po dveh zaporednih uspešnih napadih Radiškovićeve je bil njihov zaostanek že sedem točk (13:6). S tremi zaporednimi točkami se je novogoriška ekipa domači še približala na štiri točke zaostanka, toda z delnim izidom 5:0 so bile Kamničanke pri izidu 18:9 na pragu uvrstitve v finale. Tudi zato, ker so se gostje sprijaznile s porazom. Za prvo zaključno žogo je poskrbela Naja Boisa, že prvo, za dvanajsti finale končnice pa je izkoristila Brulec Kostićeva.