TURKINJE PREMOČNE

Goriške strele so tudi na povratni tekmi morale priznati premoč Turškemu Aydinu. Tokratna tekma se je končala z rezultatom 3:1(14, -20, 22, 19).

Pred 1100 gledalci so se varovanke Vasje Samca Lipicerja dobro upirale visokim tujkam iz Dominikanske republike, ki so gonilna sila Turške ekipe. V ključnih trenutkih jih naše igralke niso uspele ustaviti in tako se je evropska pot za goriške strele končala.

Novogoriški trener Vasja Samec Lipicer je tekmo začel s prvo postavo, a je nato Klaro Perić zamenjala druga organizatorka Zala Zbičajnik, na preostalih položajih pa je zaupal izkušeni prvi postavi. Najbolj se je izkazala  Tina Grudina (17 točk), ki je bila za Aydinovo dvometrašico Elizabeth Martinez druga najučinkovitejša na tekmi. Turkinje so uspešno ustavljale napade Lane Ščuka (12 točk) in Tine Lipicer Samec (8 točk). Na igralnem mestu korektorja so bile Turkinje precej močnejše, kar jim je skupaj s premočjo v bloku prineslo zmago.

Povezava do statistike : https://www.cev.eu/Competition-Area/MatchStatistics.aspx?ID=31810

Slikovno gradivo: https://www.cev.eu/Competition-Area/PhotogalleryArchive.aspx?ID=1121

Kljub porazu pa so GS  z uvrstitvijo v 1/2 evropskega pokala Challenge zabeležile največji uspeh v klubski zgodovini in prvi tovrstni dosežek slovenske ženske klubske odbojke v evropskih pokalih.

Ekipo Gen-i volley čaka enomesečni premor do prve polfinalne tekme v državnem prvenstvu, ki bo na sporedu 3.4.

#dokoncainnaprej