STRELE UDARILE V ŠVICI

Goriške strele so na prvi 1/4 finalni tekmi zanesljivo vknjižile zmago in pomembne tri točke. Tako so si na stežaj odprla vrata v polfinale.  Pred njimi je še povratna tekma v domači dvorani, v sredo 13.2. ob 18:00.

Na začetku prvega niza so domače igralke hitro pokazale, da igrajo na domačem terenu in si z dobro igro v napadu priigrale vodstvo 5:1. Niz je uspelo prekiniti Grudini z neubranljivim napadom. Švicarke so nato z odlično igro v bloku in napadu nadaljevale ter povečale prednost na 8:4, ko je Vasja Samec Lipicer zahteval prvi tehnični odmor. Z asom Klare Perić, ki je dal zagon v igri so razliko uspele zmanjšati in izenačile na 15:15. Po odličnem napadu kapetanke Tine Lipicer Samec so uspele prevzeti vodstvo pri 17:16. Prednost so dekleta izkoristile in niz se je končal za Gen-i volley s 25:22.

Drugi niz so goriške strele prevzele pobudo že od začetka in vodile skozi celoten niz. Ves čas so držale otipljivo prednost najmanj treh točk. Razigrale so se  v napadu, predvsem Ščuka in Grudina ter držale stabilen blok.  Drugi niz so tako zanesljivo dobile s 25:20.

V tretjem nizu je Kanti začel bojevito in si hitro priigral prednost 7:4. Goričankam se nikakor uspelo vrniti v igro, naredile so preveč lastnih napak. Napad domačink in njihov blok je bil premočan in po 21 minutah je niz pripadel domači ekipi z rezultatom 25:12.

Kljub slabi igri v tretjem nizu, so četrti niz Goričanke odločno začele, ter povedle s 5:3. Z dobro igro v napadu je Švicarkam uspelo uloviti razliko in izenačiti na 10:10. V drugem delu niza pa so Goriške strele prestavile v višjo prestavo in si priigrale zasluženo zmago, ter si tako na stežaj odprla vrata v polfinale.

Statistika tekme: https://www.cev.eu/Competition-Area/MatchPage.aspx?mID=31801&ID=1121&CID=6081&PID=1625&type=LegList