STRELE UDARILE TUDI KAMNIČANKE

Goriške strele so zadnjo tekmo rednega dela državnega prvenstva zaključile z zmago, ter še utrdile mesto vodilnih. Na derbiju proti aktualnim Pokalnim zmagovalkam so brez tekmo težav dobile s 3:0 (18,16,25).

Kamničanke, ki so v Gorici želele osvojiti vsaj točko, ki bi jim prinesla drugo mesto na lestvici in uvrstitev v polfinale, so tako ostale praznih rok.

Goriške strele so niz začele odločno in z močnimi servisi uspešno oddaljevale gostje od mreže. Z dobro postavljenim blokom, so ustavljale Kamničanke v napadu. Pri drugem delnem rezultatu so domače igralke imele vodstvo šest točk (16:10). V napadu se je razigrala Ščuka in niz se je po 23 minutah zaključil s 25:18.

Tudi drugi niz je bil precej podoben prvemu. Kamniški ekipi nikakor ni uspelo sestaviti homogene igre, kar se je odražalo tudi na rezultatu (16:8). Ščuki se je v napadu pridružila še Pia Blažič, v bloku pa sta točke dodali še Grudina in Velikonja Grbac. Premoč Gen-i Volleya je bila prevelika in niz so domače igralke dobile gladko, s 25:16.

Tretji niz so bolje začele gostje in si priigrale šest točk razlike. Kovačić in Zbičajnik sta z neugodnimi servisi oddaljevali gostje od mreže, Goričanke pa so tako uspele zmanjšati razliko in prevzeti vodstvo. Po zahtevanem odmoru gostujočega trenerja Rozmana, so Kamničanke zopet zaigrale bolj zbrano, predvsem Kostićeva v napadu. Goriške strele so v obrambi nekoliko popustile, kar so gostje izkoristile in vodile že s 23:21. Zaključne žoge niso izkoristile, kar so Goričanke kaznovale in niz dobile s 27:25.

V polfinale se je tako poleg Gen-i Volleyja uvrstila Nova KBM Branik, Kamničanke pa se bodo s SIP Šempetrom, Formulo Formis in Luko Koper borile v četrtfinalnih obračunih.

#dokoncainnaprej