SREBRNA MEDALJA ZA GEN-I VOLLEY

Goriške strele so na 5. finalni tekmi, ki je odločala o naslovu državnih prvakinj, klonile proti Mariborski ekipi s 3:1. Mariborčanke so tako osvojile svoj 16. naslov.

Športna dvorana  Novi Gorici je bila včeraj razprodana! Približno 1.200 obiskovalcev iz različnih koncev Slovenije si je ogledalo odbojkarsko predstavo in pripravilo fantastično vzdušje.

Pri Novogoričankah je bila najuspešnejša napadalka Lana Ščuka (14), sledile pa so blokerka Tina Grudina (11), sprejemalki Tina Lipicer Samec in Pia Blažič (po 9). Pri Mariborčankah, pa je bila s 34 točkami zopet najboljša Iza Mlakar, Bezsonova in Pintarjeva so jih  dosegle po 9.

Izjava kapetnka Tine Lipicer Samec:“Po porodu sem ogromno vložila v to, da sem se vrnila v približno takšno formo, kot pred njim. Mislim, da lahko dobro odigram še eno sezono , najprej pa moram preboleti ta petkov večer. Ta poraz, po tem, ko smo si priborile peto finalno tekmo, bom težko požrla, je pa res, da ko prideš v položaj, ko ena tekma odloča o vsem, ni lahko. Ena zgodba je zmagovanje v seriji v začetnem in srednjem delu sezone, druga pa je zmagovanje takrat, ko moraš. Pokopala nas je prevelika želja po zmagi pred domačim občinstvom. Bile smo preveč nervozne in smo zato naredile preveč napak. Ne glede na to nam nihče ne more vzeti tega, kar smo dosegle. Odigrale smo dobro sezono, posebej v evropskem pokalu z uvrstitvijo v polfinale evropskega pokala Challenge. Imele smo zgledne medsebojne odnose. Projekt, ki ga je pod pokroviteljstvom podjetja Gen-I sestavil klub, je odličen. Treba ga ne nadaljevati. Upam, da bomo naslednje leto le prišli tudi do zlatega odličja.”

#genifamily