ŠEMPETRANKE PADLE PO 5. NIZIH

Nedeljski večerni obračun je prinesel izenačeno igro obeh ekip: na domači strani je blestela korektorica Sara Kovač, pri gostjah pa je bila najbolj učinkovita korektorica Lakovšek.

 

Na začetku prvega niza so povedle domačinke in prednost 4 točk držale do sredine seta (14:10). Odbojkarice Gen-i Volleya so v končnico vstopile z 5 točkami prednosti (20:16) in set mirno pripeljale do konca. 25: 18.

 

Drugega so bolje začele gostje iz Savinske doline, ki so z dobrimi servisi in dobro igro povedle s kar 8 točkami (0:8), domačinke pa uspele niz prekiniti šele po drugem pol-minutnem odmoru domačega stratega. Gostje so še najprej z boljšo igro vodile in prednost še povečale (6:17). Novogoričanke so se z nekoliko boljšo igro približevale tekmicam in zaostanek zmanjšale najprej na 4 (15:19) in nato pa še na 3 točke(17:20). Takrat so se odbojkarice Šempetra zbudile, pospešile in prepričljivo osvojile set. 25:18.

 

Začetek tretjega seta je bil zelo izenačen. Po začetnem vodstvu gostij so v prednost prešle domačinke, ki so nekaj časa vodile, vendar so jih Šempetrčanke ujele in povedle z 8:11. Ekipa Šempetra je prednost 3-4 točk ohranjala skozi do 17.točke, ko so se Genijevke uspele bolj približati (15:17). Končnico tretjega seta so v boljšem položaju, s 5 točkami prednosti, začele gostje (16:21), domače odbojkarice pa so se nato približale na 2 zaostanka (20:22). Set so z blokom zaključile odbojkarice Šempetra in prešle v vodstvo 1:2 v setih.

 

Tako kot prejšnja dva seta, so tudi četrtega bolje začele gostje, ki so dvakrat povedle a so jih domačinke tudi dvakrat ujele (6:6, 12:12). Prvo minimalno prednost so si nato Novogoričanke priigrale pri rezultatu 15:13, prvo večjo pa v začetku končnice (20:17). Po napeti končnici je set osvojile domačinke, ki so tako tekmo podaljšale še za zadnji odločilni peti set. 26:24.

 

V tie-braku smo spremljali zelo borbeno in izenačeno igro, v kateri je bil rezultat povsem izenačen vse do 7.točke in menjave igrišča, ko so si prvo minimalno prednost 2 točk priborile domačinke. Odbojkarice Gen-i Volleya so še naprej igrale bolje in prišle do ključne prednosti (13:7). Odbojkarice Šempetra so se v sami končni zelo približale, a so se domačinke nato zbrale, dobile set in tako prišle do pomembne zmage. 15:12. 3:2.