S POLNO PARO V NOVO SEZONO

Prvi članski ekipi, ki je  s pripravami na novo sezono pričela minuli ponedeljek, se je v HIT šport centru včeraj pridružila še 2. članska ekipa, ter ekipa starejših deklic.

Včerajšnji uvodni trening se je pričel z s sestankom in predstavitvijo načina dela ter planom treningov. Do konca avgusta bodo dekleta trenirala v Hit šport centru, od septembra naprej pa zopet v domači dvorani v Novi Gorici.

Slika: trening 2.članske ekipe in starejših deklic

Druga članska ekipa Gen-i volley II, bo pod vodstvom Miloša Velikonje v letošnji sezoni tekmovala v 3. državni odbojkarski ligi, ki se bo pričela v začetku oktobra.

Varovanke Tilena Kozamernika, ki se po 11 letih vrača na klop Goriškega kluba, pa so s treningi pričele že teden dni prej. Ekipa je skoraj v popolni zasedbi, manjka le še Kanadčanka Sara Kovac, ki se bo ekipi Goriških strel pridružila v začetku septembra.

V letošnji sezoni bo vlogo 1. pomočnika prevzel Primož Vidič, ki je bil trener mlajših selekcij v lanski sezoni, 2. pomočnik trenerja  je nekdanji odbojkar Jani Konjedic, fizioterapevt in kondicijski trener pa je kineziolog Matija Horvat.

Goriške strele bodo v letošnji sezoni poleg tekmovanja v državnem prvenstvu in  Pokalu Slovenije, tekmovale še v Pokalu srednjeevropske lige MEVZA, ter evropskem pokalu CEV, ki spada v drugi kakovostni rang, takoj za Ligo prvakov.