PRVE TRI TOČKE ZA GORIŠKE STRELE

Odbojkarice GEN-I Volley-a, so na napeti tekmi proti Šempetru osvojile prve tri točke v letošnji sezoni. Po dramatičnih zaključkih vseh treh nizov, ki so se končali na razliko, je zmaga ostala doma.
Za domačo ekipo je največ točk dosegla Selena Leban ( 15 ), ki 1. oktobra z reprezentanco odhaja na Evropsko prvenstvo U17 v Črno Goro. Pri gostjah, je z 19 točkami bila najbolj učinkovita Lakovškova.

Poročilo s tekme:

Prvi niz so nekoliko bolje začele gostje, ki so povedle s 4 : 1, a so jih domače igralke hitro ujele. V napadu se je pri gostjah razigrala Lakovškova, ki je uspešno nizala točke. Nekoliko preglavic na sprejemu, pa je gostjam povzročala Đukićeva. V drugi polovici niza so vajeti v svoje roke prevzele domače igralke, ki so si priigrale rahlo prednost, a so zaradi lastnih napak prednost hitro izgubile. Šempetranke so izkoristile padec koncentracije in si priigrale 4 točke prednosti. Domačim igralkam se je v končnici uspelo zbrati in niz se je končal v prid domačink s 27:25.

Drugi niz se je prav tako začel izenačeno, izmenjavo vodstva in osvajanje točke za točko se je odvijalo vse do končnice, ko je zopet padla zbranost domačih igralk. Šempeter prednosti ni znal izkoristiti in niz se je po napeti končnici končal s 26 : 24 za domačinke.

Tudi tretji niz je bil podoben prvim dvema, izenačena igra na obeh straneh, v napadu pri domačih je blestela Lebanova, na servisu pa Ana Grbac. Niz se je po 25 minutah končal v prid Gen-I Volleya s 25 : 23.

Pred odbojkaricami GEN-I Volley-a je tri tedne tekmovalnega premora, zaradi prestavljenih tekem. Naslednja tekma bo odigrana šele 17. oktobra, ko v Novo Gorico prihaja Nova KBM Branik.