PRIMORSKI OBRAČUN PRIPADEL GORIČANKAM

Na primorskem obračunu v Novi Gorici, so Goriške strele zabeležile zmago in nove tri točke, ter se tako povzpele na 3. mesto na lestvici.

Kljub gladki zmagi, je Ankaranu uspelo domačinkam odščipniti niz.

Prvi niz so nekoliko zadržano pričele domače odbojkarice. Izmenjavo točk na obeh straneh smo spremljali do izida 10:10 , nato pa so Lebanova in Pene v napadu pričele večati razliko in niz se je po 19 minutah končal v prid GEN-I Volley, s 25:14.

V drugem nizu smo gledali izenačeno igro na obeh straneh mreže. Domače igralke so imele težave na sprejemu, kar so gostje s pridom izkoriščale. V napadu je bila razigrana Hristoskova, pri domačinkah pa Pene. Ekipi sta bili enakovredni vse do izida 17:17, nato pa so gostje z borbeno igro v obrambi in uspešnimi napadi, osvojile niz  s 25:21.

Tretji niz so nekoliko bolje pričele domače igralke, ki so hitro povedle in si priigrale 6 točk naskoka. Razigrala se je Lebanova, ki je z neugodnimi začetnimi udarci gostjam povzročala preglavice na sprejemu. Pri rezultatu 17:11 je gostujoči trener Mikša zahteval 2. odmor, a so gostje še naprej delale preveč lastnih napak na servisu in v napadu. Niz so domačinke brez večjih težav pripeljale do konca in Ankaranu pustile osvojiti le 13 točk.

V četrti niz so bolje vstopile Ankarančanke, ki so povedle s tremi točkami razlike 6:3, a so domače igralke razliko hitro izničile. Vse do izida 17:17 smo spremljali izenačen dvoboj, nato pa je Lebanova s servisi priigrala razliko in niz se je končal s 25:17, v prid domačih igralk.

Z 18 točkami je bila najučinkovitejša igralka na tekmi Selena Leban.