POMAGAJMO SI

Spoštovani!

Danes je bil s strani Vlade RS na vse vzgojno- izobraževalne ustanove, univerze in občine v Republiki Sloveniji poslan preklic organizacije nujnega varstva otrok staršev, ki so v tem trenutku nepogrešljivi- službe v zdravstvu, policiji, vojski, energetiki, varnosti, komunali…

Navajajo, da so zadevo skrbno in strokovno premislili ter da je ukrep nujen, a za zdravje prav vseh neizbežen.

1. Potrebuje se varstvo za otroke od 1. do 5. razreda, predvidoma od 6:30 do 16:00 (odvisno od posamezne situacije)

Naprošamo vse tiste, ki lahko družinam, katerih starši so v tem obdobju nepogrešljiv člen delovanja, priskočite na pomoč z varstvom otrok na domu (to naj niso starejši ljudje oz. tisti, ki so v primeru virusa v ogroženi skupini, najbolje je, da ste stari med 18 in 25 let).
Zelo zaželeno je, da imate svoje prevozno sredstvo. V primeru, da nimate svojega prevoznega sredstva, vam bo prevozno sredstvo zagotovila Mestna občina Nova Gorica.

V naprej se vam zahvaljujemo za solidarnost, razumevanje in verjamemo, da nam bo skupaj uspelo!

Prosimo, da vsi, ki lahko in ste pripravljeni priskočiti na pomoč, to sporočite čim prej, še bolje danes, na e-pošto 👉novagorica@olympic.si👈
V mailu navedite: ime in priimek, vaš naslov in telefonsko številko.

2. Potrebuje se tudi prostovoljce (starost ni pomembna), ki so pripravljeni priskočiti na pomoč (predvsem) starejšim za nabavo najnujnejših potrebščin- hrana, zdravila,..

V mailu ( novagorica@olympic.si ) navedite ime in priimek, vaš naslov in telefonsko številko Kontaktirali vas bodo iz Civilne zaščite.

Zahvaljujemo se za vašo pripravljenost pomagati najšibkejšim!