NAPET DERBI PRIPADEL BANKIRKAM

Prvo tekmo četrtfinala Pokala Slovenije so bolje začele gostje, ki so povedle za nekaj točk, ob vodstvu 4 točk (4:8) pa je domači trener Tilen Kozamernik prvič vzel pol minute odmora. V Nadaljevanju so odbojkarice iz Maribora ohranile prednost, po nekaj dobrih servisih Košenine pa še povečale prednost (9:16). Mariborčanke so še naprej igrale bolje in tako v končnico vstopile z ogromno prednostjo 9 toč (12:21) in brez težav osvojile prvi set. 14:25.

Če so prvi set začele bolje odbojkarice Nove KBM, so drugega bolje domače odbojkarice Gen-i Volley Priborile so si minimalno prednost 3 točk (6:3) vendar so to prednost gostje izničile, izenačile na 8.točki in kasneje tudi povedle (10:12). V nadaljevanju je bilo razmerje moči med ekipama zelo izenačeno: ekipi sta se izmenjevali v vodstvu, po dobrih servisih domače kapetanke pa so si Novogoričanke priigrale prednost 3 toč (19:16). V končnici so domačinke izkoristile boljše izhodišče in z dobro igro osvojile set in izenačile rezultat. 25:22, 1:1.

Mariborčanke so tretji set začele udarno in povedle z 0:4. Domačinke so nato izenačile, a ne za dolgo, saj so se gostje takoj ponovno oddaljile (6:11). V nadaljevanju so se odbojkarice Genija približale naprej na dve, nato pa na točko zaostanka (14:15). V končnico so ekipi vstopile z izenačenim izidom 20:20, so izenačeni igri pa so nato slavile domačinke. 25:23.

V začetku četrtega niza smo spremljali zelo izenačeno igro. Minimalno prednost so si naprej priigrale domačinke, nato pa so gostje z dobro igro pobegnile in si ustvarile kar visoko prednost (5:12). Mariborčanke so držale prednost, pri njihovi 17.točki pa so Novogoričanke z dobro igro uspele zmanjšati prednost na samo dve točki (15:17). Kljub zmanjšani razliki do preobrata ni prišlo: v končnici so se bolje znašle odbojkarice Nove KBM in si priigrale 5.set. 19:25.

Začetek zadnjega seta je bil zelo izenačen: nekaj prednosti so si priborile domačinke, vendar se za več kot dve točki niso mogle oddaljiti. Na menjavo igrišča so odšle minimalno prednostjo odšle prav domačinke (8:7), nato pa so gostje rezultat obrnile v svoj prid (8:10). Sledila je burna in napeta končnica: najprej so se domačinke uspele približati, izenačile na 12.točki in prešle v vodstvo, nato pa so povedle Mariborčanke in imele 2 zaključni žogi ob 13:14 in 14:15. Nato je sledila sodniška prekinitev, po njej pa so gostje uspele zaključiti set in prišle tako do zmage. 15:17, 2:33.