MLADINKE GEN-I VOLLEYa DRŽAVNE PODPRVAKINJE

Nedelja je bila v Novi Gorici v znamenju odbojke, saj se je v Športni dvorani OŠ Milojke Štrukelj odvijalo Državno prvenstvo za mladinke v sezoni 19/20. Naslov Državnih prvakinj so osvojile odbojkarice Calcit Volleya pod vodtvom Aljoše Jemca. Drugo mesto so osvojile domačinke Gen-i volley, tretje mesto Nova KBM, ter četrto Triglav Kranj.

 

Gen-i volley : Triglav Kranj

Po izenacenem zacetku prvega niza so si odbojkarice Gen-i Volleya v sredini niza priigrale prednost. Kranjčanke so se v končnici seta zelo približale, a so se domačinke zbrale in zaključile set. 26:24.
Po začetnem vodstvu gostij, je bila sredina drugega seta zelo izenačena, pred končnico pa so si domačinke priborile nekaj točk prednosti kar je zadostovalo za zmago. 25:20.
Calcit volley : NKBM
Prvi set je bil napet, malce boljše so igrale odbojkarice iz Kamnika, ki so prišle v sredini set do prednosti in jo ohranile do konca set in ga osvojile. Drugi set so Calcitovke s servisom nadigrale Mariborčanke, brez težav niz dobile in se uvrstile v veliki finale.
Triglav Kranj : NKBM
Kranjčanke so prvi set igrale bolje in ga osvojile, vendar so se Mariborčanke proti koncu seta razigrale in to dobro igro prenesle v drugi set, ki so ga tako z lahkoto osvojile.
V tretjem setu so si prednost priigrale odbojkarice Kranja, po menjavi strani pa so Mariborčanke z dobrimi servisi obrnile rezultat in po napeti končnici zmagale.
Gen-i volley : Calcit volley
Finalno tekmo državnega mladinskega prvenstva so bolje začele gostje iz Kamnika. Domačinke se niso udale vendar so Calcitovke enostavno bolje igrale in prišle do zmagale v prvem setu.
V drugem setu so povedle mlade Novogoričanke, Kamničanke pa so jih v sredi setu ujele. Po napeti končnici so set osvojile odbojkarice Gen-ija in tako izenačile na 1:1 v setu.
Tretji in četrti set sta bila podobna: Calcitovke so bile v vseh elementi boljše tekmice, domačinke so jih skušale ujeti a jim to ni uspevalo. Naslov mladinskih prvakinj je tako pripadel odbojkaricam Calcit Volleya.