MLADINKE DRŽAVNE PRVAKINJE

Mladinska ekipa Gen-i volley je postala državni prvak v letošnji sezoni.

Na dvodnevnem turnirju v Novi Gorici, se je pomerilo 8 najboljših ekip v mladinski konkurenci. V soboto so bili na sporedu četrt finalni obračuni. Na prvi tekmi so se pomerile odbojkarice Braslovč in Vital Ljubljana, kjer so se zmage razveselile odbojkarice Braslovč. Druga tekma pripadla brez težav domačim odbojkaricam Geni volleya, ki so z 2:0 odpravile s Formisom. Nekoliko bolj napeta tekma je bila med Novo KBM in ŽOK Triglav Kranj, ko so odbojkarice Triglava presenetile v prvem nizu a so nato Mariborčanke po napeti tekmi izborile zmago z 2:1. Četrta tekma je postregla z debijem med SIP Šempetrom in Calcitom, kjer so se uvrstitve v polfinale razveselile Kamničanke.

Nedeljski obračuni so se začeli brez večjih presenečenj. Na prvi tekmi so Kamničanke opravile z Braslovčami, z 2:0. Druga tekma je pričakovano postregla z napetim dvobojem, iz katerega so kot zmagovalke odšle domače igralke. Mariborčanke so premagale z 2:1 v nizih.
V boju za tretje mesto, so Braslovčanke , katerih ekipa je bila sestavljena iz 7 igralk, odpravila s favoriziranimi Mariborčankami. Braslovče so si zasluženo priigrale zmago in bronasto medaljo. Finalna tekma med domačim Gen-i volley in Kamnikom je bila prava odbojkarska poslastica. Po petih nizih so se gostiteljice razveselile naslova državnih prvakinj letošnjega mladinskega prvenstva.

Zasedba Gen-i volley: Ana Žigon, Gaja Štendler, Beti Benedetič, Sanja Damjanović, Maja Kovačič, Neli Goršek, Selena Leban, Fatoumatta Sillah, Tiana Karnel, Teja Blažič, Gaja Makuc. Trenerka Majda Čičić, pomočnik Mark Maraž.

Najboljše igralke mladinskega turnirja:

Podajalka: Ana Žigon (Gen-i volley )
Sprejemalka: Naja Boisa ( Calcit volley )
Blokerka: Maruša Fužir ( Braslovče )
Libero: Sara Barbirič Frank ( Nova KBM )
Najboljša igralka: Fatoumatta Sillah ( Gen-i volley )