KAMNIČANKE PRVE FINALISTKE

V Kamniku je bila za varovanke Gregorja Rozmana usodna Andjelka Radisković, ki je tudi v prvem nizu polfinalnega obračuna zaključnega turnirja s sedmimi doseženimi točkami zelo dobro opravila svoje delo, vendar to njeni ekipi ni prineslo uspeha. Preprosto zato, ker so Kamničanke igrale praktično brez lastne napake, dosegle so tri ase, imele soliden sprejem, Eva Pogačar pa je tudi dobro razporejala žoge in razigrala vse svoje igralke. Z uspešnim napadom Radisovićeve so odbojkarice iz Brčkega še vodile s 13:12, toda z dvema asoma Nine Kotnik in blokom Olivere Brulec Kostić se je tehtnica nagnila na kamniško stran. Pred vstopom v končnico so Kamničanke po točki Ane Marije Vovk nasprotnicam pobegnile za pet točk (21:16), niz je zaključila Kotnikova.

Tudi v drugem nizu so odbojkarice iz Kamnika prevladovale na igrišču. Na začetku niza je bila nezaustavljiva Lucy Charuk, ki je do vodstva Calcit Volleyja z 10:5 dosegla polovico točk. Kamničanke so odpor Jedinstva dokončno zlomile na servis Eve Pogačar, ki je dosegla tudi dva asa, vodstvo petih točk (11:6) pa so v tem obdobju povečale na neulovljivih enajst (17:6). Z zbrano igro so nadaljevale do konca niza ki se je končal z lastno napako nasprotnic.

Vodstvo z 2:0 v nizih ni zaustavilo Kamničank, ki so še naprej igrale zavzeto, taktično zrelo, odlično v bloku in na servisu, tako da Jedinstvo niti v enem trenutku ni bilo blizu preobrata. Ko so na servis Eve Pogačar calcitovke tekmicam pobegnile za pet točk (15:10), se je že slutila njihova zmaga, vsega pa je bilo konec po seriji servisov Tine Kaker, ki resda ni dosegla asa, a so tudi po njeni zaslugi njene soigralke vodstvo petih točk povečala na enajst (23:12). Z blokom je Kamničankam po treh letih finale srednjeevropske lige dokončno priborila Charukova.

Avtor: Miha Štamcar

Foto: Klemen Brulec