GORIŠKE STRELE V POLFINALU CHALLENGE CUP-a!

Goriške strele so tudi na domači tekmi četrtfinala Challenge Cupa dosegle prepričljivo zmago s 3:0 (18, 14, 20 ) ter tako dosegle zgodovinsko uvrstitev v polfinale Challenge Cupa.

Začetek 1. niza so bolje začele Goričanke ki so hitro povedle s 5:2, ko je gostujoči trener že zahteval polminutni odmor. Z odličnimi servisi so domače igralke Švicarke držale od mreže, prav tako so gostje delale preveč napak v napadu, kar se je odražalo tudi v razliki 9 točk ( 16:7 ). Wagnerjeva je s servisom dosegla tri ase ter zmanjšala razliko na 6 točk. Goriške strele so na krilih kapetanke Tine Lipicer Samec in z odličnimi servisi Isabel Kovačić niz zanesljivo pripeljale do konca (25:18).

Drugi niz se je začel izenačeno in do desete točke sta bili ekipi enakovredni. Po zahtevanem polminutnem odmoru gostujoče ekipe so goriške strele stopile na plin in z uspešnimi napadi razliko neustavljivo večale. Razigrale sta se tudi Lana Ščuka in Tina Grudina. Niz se je tako po 20 minutah zaključil na 14 točki (25:14 ).

Tretji niz so domače igralke zopet začele odločno. Kovačičeva je s servisi ustvarila otipljivo razliko 4 točk ( 6:2 ). Zaradi lastnih napak domačih igralk napadu in sprejemu, je Švicarkam uspelo izenačiti. Domači strateg je v igro poslal Pio Blažič namesto Tine Lipicer Samec.  Pri Švici se je razigrala tudi Wagnerjeva in prevzele so vodstvo 18:15.V igro se je kmalu vrnila Lipicerjeva in z odličnim servisom izenačila razliko. Gostje so nato naredile nekaj lastnih napak, pri domačih se je razigrala Ščuka in niz se je končal s 25:20.

Prva polfinalna tekma bo na sporedu 27.2. v domači dvorani proti Turški ekipi Aydin BBSK.