GLADKA ZMAGA NAD EKIPO IZ ZREČ

Obe ekipi sta začeli z znano postavo, edina izjema je bila na domači strani blokerka Maja Forštnarič, ki je začela namesto Nuše Ferlinc.

Tekmo so bolje začele odbojkarice Gen-i Volleya. Povedle so s 6:2, vendar gostje iz Zreč niso dovolile, da bi domačinke to prednost zvišale. Prva višja prednost za novogoriške odbojkarice je znašala 6 točk (18:12), nato še 7 (20:13). Odbojkarice Zreč so se v končnici približale na 4 točke razlike (22:18), vendar so domačinke uspešno pripeljale niz do konca. 25:18.

Začetek drugega niza je bil bolj izenačen. Rezultat je bil veliko krat poravnan. Pri rezultatu 9:10 so gostujoče odbojkarice prvič v tekmi povedle, nato pa povečale prednost na 3 točke (10:13). Takrat so se Novogoričanke zbudile, izid izenačile in prešle v vodstvo (15:14). V zaključni del seta so bolje vstopile domače odbojkarice, saj so povedle za 4 točke (20:16) in set nato po dobrih servisih Anne Spanou osvojile, brez da bi Zrečankam pustile osvojiti še kakšno točko. 25:16.

V prvi polovici tretjega niza so odbojkarice Gen-i Volleya nekajkrat povedle za 2 ali 3 točke, nato pa so gostje rezultat izenačile. V sredini seta so si domačinke priigrale višjo prednost in vodile s 17:11. Odbojkarice Zreč so se sicer malo približale v končnici seta (21:18), vendar so se takrat Novogoričanke zbrale, osvojile še zadnjih nekaj točk in si zagotovile napredovanje v četrtfinale pokala Slovenija. 25:18.

V četrtfinalnem obračunu, pa se nam ponovno obeta Primorsko – Štajerski derbi, saj bo na drugi strani mreže stala ekipa Nove KBM Branik.