DALMATINKE OSTALE BREZ TOČK

Oba trenerja sta tekmo začela s standardno postavo. V prvem nizu je bila igra izenačena do 8.točke, ko so hrvaške odbojkarice prvič malenkost pobegnile, zato je pri rezultatu 8:11 domači strateg  vzel pol minutni odmor. Domačinke so nato ponovno poravnale izid pri 12:12. Izid je bil izenačen vse do 16. in 18.točke, ko so si dve manjši prednosti priigrale odbojkarice Kaštele, vendar so prednost hitro izgubile. Končnico niza so bolje začele odbojkarice Kaštele in že vodile z 21:24, vendar so domačinke, tudi po dobrih servisih Anne Spanou, najprej izenačile, nato pa še osvojile set (26:24).
V začetku drugega seta so ekipi igrali zelo izenačeno. Domačinke so si prvič priigrale prednost 3 točk pri izidu 10:7, kasneje pa še pri 16:13. Po dobrih servisih domače korektorice Sare Kovač, so domačinke pobegnile za 6 točk (20:14) in nato set uspešno pripeljale do konca (25:19).
Tudi začetek tretjega seta je bil povsem izenačen. Ekipi sta se izmenjevali v vodstvu in velikokrat je bil rezultat poravnan. Prvo pravo prednost so si domačinke Gen-i Volleya ustvarile po servisih kapetanke Mirte Velikonje Grbac (16:13), nato so prednost še povečale (19:14). V samem zaključku so se sicer gostje, po dobrih servisih Elvane Prkacin, približale, vendar je ostala zmaga doma (25:21).
Izjava kapetanke Mirte Velikonja Grbac: “Današnji cilj je bil, da držimo sprejem in da odpravimo napake v napadu in to nam je uspelo. Tekma je bila težka a smo držale do konca in z našimi servisi jim nismo pustile da bi zaigrale njihovo igro.”
Goriške strele čakata v naslednjem tednu dve domači tekmi. Prva že v sredo, 13.11 ob 18.30 uri, ko bo na sporedu 1/8 finala za Pokal Slovenije, tekma v ligi MEVZA pa v soboto, 16.11 ob 19.00 uri, ko v Novo Gorico prihaja ŽOK Bimal Jedinstvo iz Brčkega ( BIH ), za katerega je v minuli sezoni igrala organizatorka igre Milica Jovanović.
Vljudno vabljeni.