BRON ZA BIMAL JEDINSTVO

ŠD Nova Gorica, gledalcev 150, sodnika Kramar Šandl, Brlas

Gen-i volley: Sillah 2, Ferlinc 4, Goršek 5, Velikonja Grbac 10, Spanou 5, Forštnarič, Blažič 10, Kovač 12, Blažič (L), Leban 1, Jovanović 4, Žigon 2. Trener Matjaž Stanič.

ŽOK Bimal Jedinstvo Brčko: Babič 14, Biberdžić, Kenjalo 3, Radović 14, Vukoje, Gajić 13, Vujičić (L), Karać, Dragović, Popović (L), Vajdova, Radisković 27, Husić 7.

V boju za bronasto medaljo je ekipa iz Brčkega silovito začela. Z odlično postavljenim blokom in dobro igro v napadu so povedle z 9:1 . Z močnim servisom in učinkovitim napadom so razorožile odbojkarice Genija in prednost še povečale. Domači trener Matjaž Stanič je poskusil z menjavami , a neuspešno. 1.niz se je končal v 20 minutah z rezultatom 25:13.

Drugi niz so nekoliko bolje začele Novogoričanke, ki so skozi niz držale minimalno prednost treh točk. V napadu sta se razigrali Sara Kovač in Neli Goršek. Prav tako pa je igra stekla v obrambi. Niz so Goričanke varno pripeljale do konca, ter ga osvojile z 25:21 in izenačile v nizih na 1:1.

Tretji niz so ponovno bolje začele domače odbojkarice ki so si priigrale rahlo prednost. A z odlično igro  v bloku so si odbojkarice iz Brčkega nanizale prednost 8 točk, ki so jo do konca niza še stopnjevale. Niz se je zaključil z rezultatom 25:14.

Četrti niz  je bil najbolj izenačen in napet. Ekipa Brčkega je lovila minimalen zaostanek skozi celotno tekmo. Na 23. točki so rezultat izenačile, sledila je izmenjava točk, z nekaj sreče so se na koncu bronaste medalje razveselile odbojkarice iz Bosne.

Največ točk pri Gen-i volley je dosegla Velikonja Grbac, pri Brčkemu pa Radisković Andjelka.