BANKIRKE PREMOČNE

Nova Gorica, gledalcev 250, sodniki: Kuzmanović, Ovuka

Nova KBM Branik: Milošič, Košenina 14, Grubbs 19, Pahor (L), Dobaj (L), Bračko 11, Stojiljkovic 7, Šijanec, Kramberger, Sobočan 10, Rmić, Pintar 5, Galić 2, Krajnc. Trener: Radovan Gačič
GEN-I Volley: Sillah, Ferlinc 6, Goršek, Velikonja Grbac 14, Spanou 6, Forštnarič, Blažič 6, Kovač 12, Blažič (L), Leban 9, Jovanović 2, Žigon. Trener: Matjaž Stanič

Tekmo so nekoliko bolje začele Mariborčanke, ki so imele nekaj točk prednosti, nato pa so jih domačinke ujele na 11.točki, nato pa še povedle s 14:12. Do končnice je bil rezultat izenačen, nakar so si spet nekaj točk prednosti priigrale gostje. Prvi set so tako dobile odbojkarice Nove KMB Branik.

Začetni del drugega seta je bil zelo izenačen, ekipi sta se izmenjevali v vodstvu, v sredini seta pa so Mariborčanka prišle do prednosti. V končnici so gostje prednost še povečale in gladko prišle do zmage v drugem setu.
Tudi tretji set je bil, tako kot drugi, na začetku zelo izenačen, nato pa so domače odbojkarice prišle do 0rve večje prednosti 3 točk (15:12). Mariborčanka so nato izenačile na 18. in nato ponovno na 21. točki. Po napetem zaključku seta so se po dobri in borbeni igri zmage veselile domačinke.
Četrti set so bolje začele odbojkarice Gen-i Volleya in takoj prišle so vodstva 4 točk (7:3). Domačinke so prednost držale in jo še povečale (16:10). V končnici so se Mariborčanke naprej samo približale, nato pa so izenačile na 22.točki, prešle v vodstvo in osvojile set, ter si tako zagotovile nastop v finalu.
Foto: Tine Strosar